Hogyan rendelhetek nem .hu domain nevet a tárhelyemhez?

 

Több telefon és email is érkezik naponta, hogy nem .hu domain névvel szeretnék rendelni a tárhelyet és ennek menete hogyan lehetséges. Szeretnénk választ adni erre, de ehhez a JoomlaPortal.hu logikáját/alapfilozófijáját szeretnénk ha megértenék. Amely röviden:

- általános felhasználású honlapok kiszolgálása1
- azonnal használható tárhely biztosítása
- 14 nap próbaidő
- online .hu domain kedvezmény

Ez arról szól, hogy általános terhelésű Joomla oldalak kiszolgálását a lehető legolcsóbban tudjuk biztosítani. Ezt pedig úgy oldjuk meg, hogy a piacon ingyenesen elérhető szolgáltatásokat nem építjük be a tárhely árába. (Pl. e-mail postafiók, CRON futtatás, Free backup [Joomla & WordPress])
A .hu azonnali befoglalást és 14 napig tartását szintén egyedülállóan tudjuk biztosítani míg a nemzetközi neveket nem tudjuk befoglalni kizárólag a díj megérkezésekor tudjuk indítani a regisztrációt és gyakorlatilag az azonnali bejegyzést is jelent egyben. Azaz a .com, .net, .org, .eu nevekre nem tudjuk biztostani a 14 napot amíg esetleg eldönti, hogy megfelelő-e Önnek ez a tárhely.
De természetesen van megoldás arra, hogy .com vagy egyéb nemzetközi (pl. .EU) végződéssel használja tárhelyét.

 

Csak .hu domain név foglalható be a joomlaportal.hu oldalon az Online tárhely megrendelés esetén ( Offline-ra nincs mód). Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem lehet .eu vagy .com domain nevet rendelni a tárhely kiszolgálásához. A 14 napos "próbaidőt" csak a .hu domain név esetében tudjuk garantálni (illetve értelemszerűen .joomlaportal.hu -s végződéssel) ezért ha más domain nevet szeretne a tárhelyhez, először egy sima valasztando-domain-nev.joomlaportal.hu "formátumú" tárhelyet kell választani, megrendelni és kifizetni (véglegesíteni).

 

Ha a véglegesítés (tárhely díja megérkezett) megtörtént akkor a korábbi leírásnak megfelelően úgy kell eljárni mintha új domain nevet szeretne rendelni pluszba a tárhelyéhez. Ezt a www.telit.hu oldalon kell megtenni és vélhetően mivel nem .hu-ról van szó ezért annak bejegyzése a díj megérkezés napján már (általában) működőképes. Fontos, hogy a domain név igényléskor csak akkor tudjuk bitosítani a joomlaportal.hu-s kedvezményt ha a www.telit.hu oldalon a megfelelő rublikába ( "A domain nevet ide kérem irányítani" mezőbe) a már véglegesített tárhelények a nevét írja be, ha nem így tesz akkor a rendszer nem tudja feldolgozni a beírt adatokat és nem fogja megadni a kedvezményt és ezt nem tudjuk figyelembe venni esetleges reklamációt nem tudunk elfogadni, mert ezek a tevékenységek on-line ügyintéző bevonása nélkül történnek. Ha a kedvezménnyel nem kíván élni akkor egyszerűen töltse ki a megfelelő mezőket és e-mailben egyből visszaigazolást (díjbekérőt) kap ami alapján az átutalást el tudja indítani és mihelyst megérkezik a díj már be is jegyezzük a domain nevet.

Ha érdekes volt az Ön számára ez az írás ne habozzon és ossza meg barátaival vagy csak egyszerűen lájkolja.

 

1 - általános felhasználású honlapon értjük a nem warez, pornó esetleg illegális tartalmat kínáló tartalmakkal megtöltött honlapokat és a kiszolgáló szervernek nem ad extra terhelést huzamosabb ideig. (egy rosszul beállított esetleg captcha kód nélküli beviteli mező is okozhat ilyen terhelést)