A Criscomp Informatika Kft. a CIB Bank által biztosított biztonságos bankkártyás fizetési megoldást biztosít az arra szerződött vásárlóinak, ügyfeleinek. A biztonságot az adatok szétválasztása alapozza meg. A Criscomp Informatika Kft. a megrendeléssel kapcsolatos információkat kapja meg a vásárlótól, a CIB Bank pedig kizárólag a fizetési tranzakcióhoz szükséges kártyaadatokat a 128 bites SSL titkosítással ellátott fizetőoldalon.
A fizetőoldal adattartalmáról a Criscomp Informatika Kft nem értesül, azokat csak a CIB Bank érheti el. A tranzakció eredményéről a fizetést követően a Criscomp Informatika Kft weboldala tájékoztatja.
A kártyás fizetéshez az Ön internet böngésző programjának támogatnia kell az SSL titkosítást.

A vásárolt áru/szolgáltatás ellenértéke, a kifizetett összeg azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján.
Kérjük, olvassa el részletes tájékoztatónkat!


Üdvözöljük a Criscomp Informatika Kft. - a CIB Bank biztonságos, internetes fizetési megoldásával működő - számla / díjbekérő kiegyenlítő rendszerében!

Az alábbiakban röviden ismertetjük, hogy miképp intézheti biztonságos módon vásárlását.

Mire figyeljen a vásárláskor?

  • Olvassa el ezt az ismertetőt, a vásárlás kondícióit és a kiszállítás és a fizetés feltételeit!
  • Tanulmányozza át a Criscomp Informatika Kft. biztonsági feltételeit, hiszen ezzel garantálják az Ön adatainak biztonságát!
  • Tartsa nyilván a vásárlásával kapcsolatos adatait!
  • Tartsa nyilván a fizetéssel kapcsolatos tranzakciós adatait! (tranzakció azonosító, engedélyszám)
  • Biztosítsa, hogy titkos kártyaadataihoz illetéktelen személy soha ne férhessen hozzá.
  • Használjon olyan böngészőt, amely támogatja az SSL titkosításhoz szükséges opciót!

A biztonságról

Az SSL, a Secure Sockets Layer elfogadott titkosítási eljárás rövidítése. Bankunk rendelkezik egy 128 bites titkosító kulccsal, amely a kommunikációs csatornát védi. A VeriSign nevű cég teszi lehetővé a CIB Banknak a 128 bites kulcs használatát, amely segítségével biztosítjuk az SSL alapú titkosítást. Jelenleg a világ elektronikus kereskedelmének 90%-ában ezt a titkosítási módot alkalmazzák. A vásárló által használt böngésző program az SSL segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés előtt titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el a CIB Bankhoz, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetőek.

Elfogadott kártyák

A CIB Bank internetes fizetési rendszere a MasterCard, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (az Electronnál csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi) bankkártyák használatát, valamint internetes használatra alkalmas webkártyával való fizetést teszi lehetővé.

Fizetés lépései

1. Ön a Criscomp Informatika Kft fizetési oldalán megadja, hogy mely számlát vagy díjbekérőt kívánja kiegyenlíteni illetve megadja azt az e-mail címet amelyre az értesítést a tranzakcióról meg szeretné kapni.

2. Ha Ön nem jogosult kártyás fizetéssel kiegyenlíteni számláját / díjbekérőjét (mert pl. szerződése velünk nem teszi lehetővé) akkor az 1. pontban megadott adatok után erről a képernyőn tájékoztatjuk, és a tranzakciót megszakítjuk ellenkező esetben a 3. ponton folytatjuk a fizetési folyamatot

3. Ezt követően Ön átkerül a CIB Bank biztonságos fizetést garantáló oldalára, ahol a fizetés megkezdéséhez kártyaadatait szükséges kitöltenie.

4. A kártyaadatok megadását követően a Fizetés gombra kattintva indíthatja el a tranzakciót

5. A fizetést követően Ön visszatér a Criscomp Informatika Kft. oldalára, ahol a tranzakció eredményéről kap visszaigazolást.

A bankkártyával történő fizetés esetén a sikeres tranzakciót követően - ez a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzése utáni elfogadást jelenti -, a CIB Bank elindítja a Kártyabirtokos számlájának megterhelését az áru vagy szolgáltatás ellenértékével.

Amennyiben Ön nem kerül visszairányításra a fizetőoldalról a Criscomp Informatika Kft. oldalára, úgy a tranzakció sikertelennek minősül. Amennyiben a banki fizetőoldalon a böngésző "Vissza/Back" vagy a "Frissítés/Refresh" gombjára kattint, ill. bezárja a böngésző ablakot mielőtt visszairányításra kerülne az áruházba, a fizetés sikertelennek minősül.

Amennyiben a tranzakció eredményéről, annak sikertelensége esetén, okáról, részleteiről bővebben kíván tájékozódni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.